LCHF godis

Nu kör vi en avstickare. Ibland blir man ju bli väldigt sugen på något sött och som LCHF-are får man lära sig att man kan äta en ruta mörk choklad eller två. Om man vill göra det lite roligare kan man göra sitt eget godis och härom veckan testade vi att göra vår egen Bounty och Snickers. Gott!

[wp_ad_camp_1]

Bounty

Ingredienser (ca 20 bitar)

½ dl sukrin
25 g kokosfett
½ dl grädde
½ dl kokosmjölk
100 g riven kokos
100 g mörk choklad 70 %

Gör så här

  1. Häll sukrin och kokosfett i en kastrull och smält på låg värme.
  2. Häll i kokosmjölk, grädde och kokos och sjud försiktigt i några minuter under omrörning. Låt sedan smeten svalna i ca en timma.
  3. Forma godisbitar av smeten, det enklaste är att fylla två istärningsfack med smet och låta det hela stelna i frysen i någon timma. Spola lite varmvatten på undersidan av formen och peta ur godisarna med en kniv.
  4. Smält chokladen i micron och doppa godisarna i den smälta chokladen medan de fortfarande är frysta, då stelnar chokladen snabbt och godisarna behåller sin fina form. Förvara godiset i kylen.

Kokosmjölken som blir över när du öppnat en hel burk och bara använt en halv deciliter fryser du in och använder i en god thai-gryta en annan dag.

Snickers

Ingredienser (ca 20 bitar)

200 g mörk choklad 70%
1 dl salta jordnötter
1 dl osötat jordnötssmör

Gör så här

  1. Smält hälften av chokladen i micron och bred ut den på smörpapper. Bred inte ut den för tunt utan försök få den ca 3 mm tjock. Om chokladen är väldigt varm och rinnig, vänta en liten stund innan du sätter igång. Låt sedan chokladen stelna i kylen.
  2. Smält försiktigt jordnötssmöret i en kastrull och blanda ned jordnötterna.
  3. Bred jordnötssmeten i ett jämnt lager över den stelnade chokladen. Ställ tillbaka det hela i kylen och låt det stelna.
  4. Smält resten av chokladen och bred ut den över jordnötssmeten och låt det hela stelna i kylen en stund innan du skär godiset i rutor. Låter man det stelna för mycket blir det svårt att skära utan att godiset spricker och då blir det som på bilden ovan. Gott och fint men inte lika fyrkantigt.

One Reply to “LCHF godis”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *