Små tjusiga båtar fyllda med ost och kronärtskockskräm. Räkna med att en vuxen hungrig person äter 2 st till en god grillad köttbit.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (6 båtar)
6 endiveblad
1 burk kronärtskockshjärtan
150 g ricottaost
1 msk olivolja
2 krm salt
1-2 krm svartpeppar
ca 10 rädisor
färsk persilja
Gör så här
- Skär bort rotfästet på salladen och lossa bladen utan att de går sönder. Skölj bladen och låt dem rinna av.
- Häll av spadet från kronärtskockorna och krama ur så mycket vätska som det går (det gör inget om de går sönder, det ska de göra snart ändå).
- Mixa kronärtskickorna med ricottaosten och olivoljan. Salta och peppra.
- Fördela krämen på salladsbladen och garnera med skivade rädisor och hackad persilja.
Fräscha!