Brysselkål, rotselleri och bacon blir ett härligt tillbehör som passar till bland annat fläskkotletter eller resterna av söndagssteken. LCHF-are bör vara försiktig med rotfrukter, rotselleri innehåller dock endast 4,9% kolhydrater. Känns det krångligt att göra egen aioli finns det färdiglagad i affären.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 personer)
500 g rotselleri
500 g brysselkål
1 paket bacon
Aioli
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
1,5-2 dl rapsolja med neutral smak
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Aioli
- Blanda äggulorna, senap och pressade vitlöksklyftor i en bunke.
- Vispa sedan i oljan, lite lite i taget. Vispa som en dåre så aiolin inte skär sig (och om den gör det kan man rädda den genom att köra ner en stavmixer lite snabbt).
Grönsakerna
- Skala och skär rotsellerin i tärningar. Rensa och skär brysselkålen i halvor. Koka grönsakerna nästan mjuka var för sig (de har olika koktid).
- Klipp baconet i strimlor och stek det knaprigt.
- Häll av grönsakerna och blanda ner dem i aiolin, toppa med bacon.