Vintergrönt med aioli

Brysselkål, rotselleri och bacon blir ett härligt tillbehör som passar till bland annat fläskkotletter eller resterna av söndagssteken. LCHF-are bör vara försiktig med rotfrukter, rotselleri innehåller dock endast 4,9% kolhydrater. Känns det krångligt att göra egen aioli finns det färdiglagad i affären.

[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 personer)

500 g rotselleri
500 g brysselkål
1 paket bacon

Aioli

2 äggulor
1 tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
1,5-2 dl rapsolja med neutral smak
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Aioli

  1. Blanda äggulorna, senap och pressade vitlöksklyftor i en bunke.
  2. Vispa sedan i oljan, lite lite i taget. Vispa som en dåre så aiolin inte skär sig (och om den gör det kan man rädda den genom att köra ner en stavmixer lite snabbt).

Grönsakerna

  1. Skala och skär rotsellerin i tärningar. Rensa och skär brysselkålen i halvor. Koka grönsakerna nästan mjuka var för sig (de har olika koktid).
  2. Klipp baconet i strimlor och stek det knaprigt.
  3. Häll av grönsakerna och blanda ner dem i aiolin, toppa med bacon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *