En ljummen broccolisallad som blir godast om man gör den på färsk broccoli. Använd riktig fetost gjord på får- eller getmjölk som smakar mycket. Bilden ovan är en variant på salladen som vi gjorde när vi inte hade tillräckligt mycket broccoli hemma utan stoppade i lite sockerärtor (6% kolhydrater) istället.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)
500 g färsk broccoli
1/2 purjolök
1 pressad vitlöksklyfta
200 g fetaost
1,5 dl valnötter
Gör så här
- Skär broccolin i bitar (stjälken tar lite längre tid att få mjuk så skär den i mindre bitar).
- Skölj och strimla purjolöken.
- Koka broccolin i lättsaltat vatten i några minuter, när den nästan är klar lägger du i purjolöken som får koka med i en minut.
- Häll av vattnet och låt broccolin och purjolöken rinna av några minuter.
- Blanda i en pressad vitköksklyfta och lägg upp på ett fat.
- Smula fetaosten över salladen och toppa med de hackade nötterna.