Brysselkål är jättegott och det enklaste sättet att tillaga brysselkålen är att koka den i lite lättsaltat vatten. I detta recept så gör vi det lite festligare genom att fräsa brysselkålen i lite vitlök och persilja.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)
500 g färsk brysselkål
2 vitlöksklyftor
4 kvistar färsk persilja
olivolja att steka i
salt och peppar
Gör så här
- Ta bort de yttersta bladen och dela brysselkålen på mitten.
- Koka brysselkålen lite snabbt, inte för länge, det ska vara tuggmotstånd.
- Skala och hacka vitlöken och hacka persiljan.
- Häll av vattnet och låt brysselkålen rinna av någon minut.
- Stek sedan brysselkålen i oljan i några minuter
- Lägg sedan i vitlök och persilja och stek några minuter till.
- Salta och peppra.