Brysselkål med vitlök och persilja

Brysselkål är jättegott och det enklaste sättet att tillaga brysselkålen är att koka den i lite lättsaltat vatten. I detta recept så gör vi det lite festligare genom att fräsa brysselkålen i lite vitlök och persilja.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)

500 g färsk brysselkål
2 vitlöksklyftor
4 kvistar färsk persilja
olivolja att steka i
salt och peppar

Gör så här

  1. Ta bort de yttersta bladen och dela brysselkålen på mitten.
  2. Koka brysselkålen lite snabbt, inte för länge, det ska vara tuggmotstånd.
  3. Skala och hacka vitlöken och hacka persiljan.
  4. Häll av vattnet och låt brysselkålen rinna av någon minut.
  5. Stek sedan brysselkålen i oljan i några minuter
  6. Lägg sedan i vitlök och persilja och stek några minuter till.
  7. Salta och peppra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *