Avokado- och tomatsalsa

Att få en avokado helt lagom mogen är ett lotteri. Först är de för hårda i en vecka och sedan blir de snabbt övermogna, någonstans där emellan är de helt perfekta, krämiga och smakrika. Jag brukar köpa de som är mörka i skalet och lite mjuka, och så får de ligga framme i ett par dagar innan de ska ätas, då brukar de bli bra. Hur gör ni?


Ingredienser (4 portioner)
4 avokados (mosigt mogna)
3 tomater
1 stor röd lök
1 dl hackad färsk basilika
saften av 1 lime
2 msk olja
salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka avokado och tomater. Hacka rödlöken och basilikan.
  2. Blanda i en skål tillsammans med limesaft och olja.
  3. Smaka av med salt och peppar.

2 thoughts on “Avokado- och tomatsalsa

  1. Ja, det är klurigt med avokadosar och vad irriterande det är när man råkar öppna en som inte är mogen än! Bara att kasta liksom, lämnar man de för att mogna blir de bara bruna och gojsiga. Jag brukar vänta tills de blir mjuka, som du sa, men då öppnar jag dem – jag väntar inte i några dagar. Kanske man borde… 🙂

  2. Denna salsa bjöd jag på igår till vår grillkväll, det blev det mest populära tillbehöret på bordet och tog snabbt slut :). Mycket mycket god salsa!! Rekommenderas varmt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *