Zucchiniplättar

Eller kanske squashplättar om man ska använda det svenska namnet. Orginalreceptet innehåller 4 msk mjöl men det har vi bytt ut mot Fiberhusk. Fiberhusken ger stabilitet åt  smeten, men eftersom ägget håller ihop det hela när man steker plättarna så går det säkert bra även utan husk, dock inte testat än.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)
400 g zucchini (ca 1 ½ normalstor)
2 tsk Fiberhusk
1 tsk salt
4 ägg

Gör så här

1. Riv zucchinin grovt och blanda ned Fiberhusk och salt i en skål.
2. Vispa upp äggen och blanda ned i zucchiniröran.
3. Stek plättar av smeten.

One Reply to “Zucchiniplättar”

  1. Tips! Jag kryddade med vitlök och chili, blev hur gott som helst! Använde inte fiberhusk, men det kanske gör att de håller ihop bättre, mina blev lite lösa…

Lämna ett svar till Anna Lindqvist Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *