Zucchini i italiensk tomatsås

Dagens middag blev kassler med zucchini i italiensk tomatsås. Tillagas i ugnen med en god tomatsås och en massa ost. Om man vill göra det enkelt för sig kan man köpa färdig tomatsås med basilikasmak (finns bland pastasåserna i affären) men det är väldigt enkelt att laga sin egen.

[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)

500 g zucchini
2 mozzarellaostar
500 g passerade tomater
3 msk tomatpuré
½ dl hackad färsk basilika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tomatsåsen: Hacka löken och vitlöken och fräs i olivolja så löken blir glansig. Häll i de passerade tomaterna och tomatpurén och salta och peppra. Låt sedan såsen koka i en halvtimma. Precis innan du häller såsen över zucchinin tillsätter du den färska basilikan. Om du inte har färsk basilika kan du använda torkad, men då låter du den koka med i såsen.
  3. Skiva zucchinin och lägg den i en ugnssäker form (gärna en lägre och vidare version än den på bilden). Häll över tomatsåsen och toppa med skivad mozzarella.
  4. Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *