Spenat är jättegott till fisk. Problemet är att man måste köpa så väldigt mycket, för när man väl slänger spenaten i pannan har den en tendens att försvinna. Om spenaten är det enda tillbehöret man äter till sin fisk behövs det ca 200 g färsk spenat per portion om det ska bli något.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)
800 g färsk spenat
smör att steka i
saften från 1 citron
salt och peppar
Gör så här
- Ner med smöret i stekpannan fyll sedan pannan med spenat. Stek den mjuk och fyll på med mer smör och spenat. Om du ska steka mycket spenat är det bäst att steka den i omgångar, lägg det du stekte först på ett fat bredvid medan du steker nästa omgång osv.
- När all spenat är stekt lägger du tillbaka den i pannan, saltar, pepprar och pressar citron över. Sedan är det färdigt att servera.
Spenat ska inte stå varm utan serveras direkt, annars börjar den smaka som den stuvade spenaten du fick i skolan när du var liten, och det är inte gott.