Kokt vitkål i sallad kanske låter lite konstigt, men det här är en väldigt god lite somrig sallad. Vi åt den till köttfärsbiffar kryddade med Sambal Olek.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)
600 g vitkål
1 broccolibukett
1 chili
2 msk kapris
1 dl hackad färsk oregano
1 citron (rivet skal och saften)
½ dl olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
- Skär vitkålen i klyftor och ta bort det grövsta bitarna. Skär bort buketterna från broccolin och lägg stammen åt sidan.
- Koka vitkålen i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk. Låt broccolibuketterna koka med de sista minuterna. Häll av och kyl kål och broccoli snabbt i en skål med kallt vatten.
- Skala broccolistammen och hyvla av tunna strimlpr med potatisskalare eller ostyhyvel, lägg strimlorna i kallt vatten.
- Kärna ur och hacka chilin fint. Hacka kaprisen och oreganon och rör samman med citronsaften, citronskal, olja, salt och peppar.
- Häll av vattnet från grönsakerna och låt dem rinna av ordentligt. Lätt allt i en skål, häll över dressingen och blanda runt.
Låter ju riktigt smarrigt.. Och annorlunda (positivt menat förstås)! Alltid kul med helt nya LCHF-recept. Någon som fokuserar på tillbehören behövs verkligen 🙂 Tack!
hej jo jag undrar, det finns ju mycket vanilj pulver i en hel del recept och undrar nu över om detta är likadant som vaniljsocker? Tacksam för svar! Jessica