Sallad med vitkål och broccoli

Kokt vitkål i sallad kanske låter lite konstigt, men det här är en väldigt god lite somrig sallad. Vi åt den till köttfärsbiffar kryddade med Sambal Olek.


Ingredienser (4 portioner)

600 g vitkål
1 broccolibukett
1 chili
2 msk kapris
1 dl hackad färsk oregano
1 citron (rivet skal och saften)
½ dl olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär vitkålen i klyftor och ta bort det grövsta bitarna. Skär bort buketterna från broccolin och lägg stammen åt sidan.
  2. Koka vitkålen i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk. Låt broccolibuketterna koka med de sista minuterna. Häll av och kyl kål och broccoli snabbt i en skål med kallt vatten.
  3. Skala broccolistammen och hyvla av tunna strimlpr med potatisskalare eller ostyhyvel, lägg strimlorna i kallt vatten.
  4. Kärna ur och hacka chilin fint. Hacka kaprisen och oreganon och rör samman med citronsaften, citronskal, olja, salt och peppar.
  5. Häll av vattnet från grönsakerna och låt dem rinna av ordentligt. Lätt allt i en skål, häll över dressingen och blanda runt.

2 thoughts on “Sallad med vitkål och broccoli

  1. Låter ju riktigt smarrigt.. Och annorlunda (positivt menat förstås)! Alltid kul med helt nya LCHF-recept. Någon som fokuserar på tillbehören behövs verkligen 🙂 Tack!

  2. hej jo jag undrar, det finns ju mycket vanilj pulver i en hel del recept och undrar nu över om detta är likadant som vaniljsocker? Tacksam för svar! Jessica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *