Röd sallad med nöttopping

En vacker och god sallad. Nöttoppingen kan man med fördel göra mycket av vid ett tillfälle och sedan spara i en burk i skafferiet.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser till salladen
röd sallad (rosésallad och lollo-rosso)
rödlök
röd paprika
soltorkade tomater
fina svarta oliver utan kärnor
fetaost

Ingredienser till nöttopping
½ dl solrosfrön
½ dl pinjenötter
1 dl hasselnötter
1 tsk olja
½ tsk salt

Gör så här

  1. Skölj och strimla salladen, rödlöken och paprikan. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Blanda med oliver och fetaost på ett fat.
  2. Hacka hasselnötterna grovt och rosta i en torr stekpanna med solrosfrön och pinjenötter.
  3. När nötterna fått lite färg men inte bränts häller du på oljan och saltet och rör om.
  4. Strö nötterna över salladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *