Röd sallad med nöttopping

En vacker och god sallad. Nöttoppingen kan man med fördel göra mycket av vid ett tillfälle och sedan spara i en burk i skafferiet.

Ingredienser till salladen
röd sallad (rosésallad och lollo-rosso)
rödlök
röd paprika
soltorkade tomater
fina svarta oliver utan kärnor
fetaost

Ingredienser till nöttopping
½ dl solrosfrön
½ dl pinjenötter
1 dl hasselnötter
1 tsk olja
½ tsk salt

Gör så här

  1. Skölj och strimla salladen, rödlöken och paprikan. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Blanda med oliver och fetaost på ett fat.
  2. Hacka hasselnötterna grovt och rosta i en torr stekpanna med solrosfrön och pinjenötter.
  3. När nötterna fått lite färg men inte bränts häller du på oljan och saltet och rör om.
  4. Strö nötterna över salladen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *