Ricotta och valnötsfyllda tomater

I orginalreceptet blandas smeten som fyller tomaterna med vitt bröd men det går lika bra att göra smeten utan bröd, smeten blir dock lite mörkare. Tomaterna är supergoda och vi åt dem till grillad biff.

[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)

8 tomater
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
olivolja
2 tsk oregano
1 tsk timjan
2 tsk flingsalt
70 g grovhackade valnötter
2 dl ricotta
2 tsk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem (spara inkråmet).
  2. Ställ tomaterna i en ugnssäker form.
  3. Hacka löken och vitklöken och fräs i olja i några minuter. Hacka inkråmet från tomaterna, salta och peppra och låt puttra till vätskan är borta. Rör sedan ned valnötter, ricotta och vinäger.
  4. Peta ner blandningen i tomaterna och sätt på locket. Ringla över olivolja och gratinera i ugnen, 25 minuter (200 gr).

One Reply to “Ricotta och valnötsfyllda tomater”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *