Kryddsmör på många olika sätt

Kryddsmör är ett bra sätt att öka fettmängden i en måltid och sätter dessutom smak på anrättningen. Kryddsmör är väldigt praktiskt eftersom det håller sig länge i kylen och kan tas fram vid behov.

Använd rumsvarmt smör och rör det till en smidig smet innan du kryddar det. När du kryddat lägger du röran på smörpapper och forma smöret till en rulle som du sedan stoppar i kylen. Låt stelna innan du skär smöret i bitar och serverar.


Förslag på kryddningar

Ansjovis och rödlök
Låt anjovisfiléerna rinna av. Hacka ansjovisen och rödlöken fint och blanda med smöret.

Basilika
Hacka färsk basilika och blanda med smöret.

Dill
Gott till Fisk! Blanda finhackad dill och lite salt med smöret.

Dragon
Gott till kyckling! Hacka och blanda färsk dragon med smöret.

Gräslök
Gott till grillad fisk! Hacka gräslök och blanda med smöret tillsammans med några droppar citron och salt.

Paprika
Hacka lite röd, grön eller gul färsk paprika och blanda med smöret tillsammans med paprikapulver. Vill du ha ett starkare kryddsmör så testa att blanda i chili istället för paprika.

Pepparrot
Gott till fisk! Används helst färsk pepparrot, finns i grönsaksdisken. Riv den fint och blanda med smöret tillsammans med lite salt.

Persilja
Blanda finhackad färsk persilja med smöret.

Senap
Gott till korv! Ta din favoritsenap (vi gillar Johnnys, eller honungssenap från Gotland) och blanda med smöret.

Tomat
Hacka soltorkade tomater i olja och blanda med smöret. Man kan också blanda i lite tomatpuré.

Vitlök
Pressad vitlök ger god smak. Testa även att blanda i lite persilja, soltorkade tomater eller paprika för färgens skull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *