Endivebåtar med kronärtskockskräm

Små tjusiga båtar fyllda med ost och kronärtskockskräm. Räkna med att en vuxen hungrig person äter 2 st till en god grillad köttbit.


Ingredienser (6 båtar)

6 endiveblad
1 burk kronärtskockshjärtan
150 g ricottaost
1 msk olivolja
2 krm salt
1-2 krm svartpeppar
ca 10 rädisor
färsk persilja

Gör så här

  1. Skär bort rotfästet på salladen och lossa bladen utan att de går sönder. Skölj bladen och låt dem rinna av.
  2. Häll av spadet från kronärtskockorna och krama ur så mycket vätska som det går (det gör inget om de går sönder, det ska de göra snart ändå).
  3. Mixa kronärtskickorna med ricottaosten och olivoljan. Salta och peppra.
  4. Fördela krämen på salladsbladen och garnera med skivade rädisor och hackad persilja.

One thought on “Endivebåtar med kronärtskockskräm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *