Brysselkål med parmaskinka

Pigga upp brysselkålen med lite parmaskinka. Budgetalternativet är att ersätta parmaskinkan med knaperstekt bacon, det blir också jättegott.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)

500 g färsk brysselkål
160 g parmaskinka
4 msk olivolja
1 dl rostade pinjenötter
2 tsk cintronjuice
salt och peppar

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen, ta bort de yttersta bladen och skär kålen i halvor.
  2. Koka dem hastigt i lättsaltat (3-5 minuter) vatten och låt det sedan rinna av.
  3. Strimla parmaskinkan.
  4. Fräs brysselkålen i oljan i någon minut, salta och peppra.
  5. Blanda ner parmaskinka, pinjenötter och citronjuice.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *