Broccolilåda med keso

En variant på broccoligratäng men med keso och parmesan. Passar perfekt till lunchlådan i kombination med stekt kött eller någon god korv. Vi gillar Sorunda korvfabriks kryddiga korvar, hög kötthalt och god smak. Vilka är era korvfavoriter?
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)
500 g färsk broccoli
1 purjolök
4 ägg
500 g keso
1 dl riven parmesanost
salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär broccolin i mindre delar, stammen kan användas men skär den i lite mindre bitar än de övriga delarna eftersom den tar längre tid att få mjuk.
  3. Skölj och strimla purjolöken.
  4. Koka broccolin i lättsaltat vatten, lägg i purjolöken mot slutet. Låt grönsakerna rinna av.
  5. Blanda keso och ägg i en bunke. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och häll kesoblandningen över.
  6. Strö den rivna osten över och tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

One Reply to “Broccolilåda med keso”

  1. Det ser gott ut. Jag gillar ICA:s egna färska korvar. De innehållar nästan 100 procent kött och mycket fett så att de blir saftiga. Det gäller bara att steka på dem före de hamnar i gratängen.

Lämna ett svar till Gustaf Segerström Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *