En variant på broccoligratäng men med keso och parmesan. Passar perfekt till lunchlådan i kombination med stekt kött eller någon god korv. Vi gillar Sorunda korvfabriks kryddiga korvar, hög kötthalt och god smak. Vilka är era korvfavoriter?
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)
500 g färsk broccoli
1 purjolök
4 ägg
500 g keso
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär broccolin i mindre delar, stammen kan användas men skär den i lite mindre bitar än de övriga delarna eftersom den tar längre tid att få mjuk.
- Skölj och strimla purjolöken.
- Koka broccolin i lättsaltat vatten, lägg i purjolöken mot slutet. Låt grönsakerna rinna av.
- Blanda keso och ägg i en bunke. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och häll kesoblandningen över.
- Strö den rivna osten över och tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Det ser gott ut. Jag gillar ICA:s egna färska korvar. De innehållar nästan 100 procent kött och mycket fett så att de blir saftiga. Det gäller bara att steka på dem före de hamnar i gratängen.