Broccoligratäng

Broccoli är nyttigt och gratäng är gott till det mesta. Med en härlig gräddig gratäng behöver man inte heller stå och trixa med sås. Receptet är en basvariant och går att variera. Testa till exempel att lägga i lök eller krydda med muskot eller vitlök. Med stekt bacon i gratängen blir den en helt egen liten måltid.


Ingredienser (4 personer)

750 g färsk broccoli (lite mindre om du väljer fryst)
2 ägg
3 dl riven ost
1 dl grädde
Salt och peppar

Gör så här

  1. Slå på ugnen på 225° och koka upp en kastrull med vatten.
  2. Skär broccolin i buketter, släng inte stammen utan skär upp den i lite mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter (kolla med sticka, det ska vara tuggmotstånd).
  3. Under tiden broccolin kokar blandar du ägg, grädde, nästan all ost, salt och peppar i en skål.
  4. Häll av vattnet och låt broccolin rinna av någon minut. Lägg sedan över den i en ungsform och häll gräddblandningen över och toppa med det sista av osten. Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *