Aubergin- och chèvre i ugnen

Trots att det är chèvre och inte fetaost så är det lite greklandskänsla över rätten. Kanske blir det lika gott med fetaost? Vi har inte provat än men det känns som att det skulle fungera.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 personer)

3 små auberginer
5 tomater
200 gram chèvreost
salt
½ tsk timjan
olivolja (att steka i)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skiva auberginerna på längden och ta bort de yttersta bitarna. Salta skivorna på båda sidorna och lägg dem i en sil i cirka 30 minuter så att vätskan rinner av.
  3. Medan osmosen gör sitt med auberginen smular du chèvreosten.
  4. Torka av auberginskivorna med hushållspapper och stek dem mjuka i olivoljan.
  5. Skiva tomaterna (inte för tunt) och stek dem hastigt i lite olja.
  6. Bygg nu små torn, först en skiva aubergin, lite timjan, en eller två tomatskivor, lite smulad chèvre och sen en skiva aubergin och en tomat till. Toppa med smulad ost.
  7. Gratinera i övre delen av ugnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *