Äggröra

Snabbt, mättande och väldigt gott. Testa till rökt skinka eller kalkon, varm- eller kallrökt lax, prinskorv eller bacon. Tricket för en riktigt god äggröra är att inte ha för hög värme på spisen.
[wp_ad_camp_1]
Ingredienser (4 portioner)

2 dl grädde
8 ägg
2 msk smör
½ tsk salt

Gör så här

  1. Vispa äggen försiktigt och häll i grädden och saltet.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt äggblandningen.
  3. Låt äggsmeten stelna och rör hela tiden med en träslev mot botten på kastrullen. Låg värme ska det vara, annars blir röran grynig.

Testa att krydda röran med till exempel persilja, dill, gräslök eller timjan. Det går också bra att röra ned riven ost i smeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *